POČELO SUĐENJE MONSTRUMU: Ubici dva dečaka preti doživotna kazna
Foto: Printskrin

Iživljavao se nad decom

POČELO SUĐENJE MONSTRUMU: Ubici dva dečaka preti doživotna kazna

Planeta -

U Nemačkoj je danas počelo suđenje Silviju S, koji je optužen za ubistvo dva dečaka, među kojima je i četvorogodišnji Mohamed Januzi iz Bosne i Hercegovine.

Silvio S (33) je prošle godine priznao da je ubio Januzija, koji je otet iz jednog od najvećih centara za registraciju migranata, i šestogodišnjeg Elijasa iz Potsdama, navode nemački tužioci. Ukoliko bude proglašen krivim, preti mu doživotna kazna zatvora, navodi Rojters.

Optuženi, koji je u sud stigao prekrivajući glavu listom papira, uhapšen je u oktobru prošle godine nakon što je njegova majka prenela policiji da joj je rekao da je umešan u otmicu Januzija, čija je porodica tragala za azilom u Nemačkoj. Telo dečaka, poreklom iz BiH, kasnije je pronađeno u prtljažniku njegovog automobila.

Nemački tužioci tvrde da je Silvio S. priznao da je odveo Januzija u svoj stan, gde ga je seksualno zlostavljao, kao i da ga je zadavio narednog jutra nakon što dečak nije prestajao da plače. On je, takođe, priznao da je oteo i ubio Elijasa, čije prezime nemački zvaničnici nisu otkrili, dodaju tužioci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track