MLADI BRITANCI BESNI: Stajaću ispred pošte i urlati na penzionere
Foto: Profimedia

Razočarani referendumom

MLADI BRITANCI BESNI: Stajaću ispred pošte i urlati na penzionere

Planeta -

Britanski premijer Dejvid Kameron podneo je ostavku, ali za sada će ostati na čelu zemlje. Pokušaće da stabilizuje zemlju i smiri celu situaciju.

Takođe je najavio kako neće aktivirati član 50 Lisabonskog sporazuma, koji je početak razdruživanja Velike Britanije i Evropske unije. Rekao je da će to prepustiti naslednikua, a to će se dogoditi najranije u oktobru.Ovim potezom je kupio i vreme potrebno da se 'glave ohlade', sitaucija smiri i tako da, kada počnu pregovori o "razvodu", to bude mirno i bez velikih potresa.

PENZIONERI ŠUTNULI EVROPU: Ovako je Britanija glasala na Bregzitu

Mladi Britanci su razočarani rezultatima referenduma. Statistika pokazuje da je radnička klasa bila mahom za izlazak iz EU. Zbog toga je i veliki pritisak na šefa Laburista da podnese ostavku jer je njegovo biračko telo bilo to koje je donelo prevagu. Postoji i jaz po starosnim grupama. Mladi stanovnici Londona su ljuti i kažu da je o njihovoj budućnosti odlučila grupa građana starija od 65 godina.

Sa druge strane mlađi starosne dobi od 18 -24 godine najviše su glasali za ostanak u EU kao i glasači između 25 - 49 godina.

Zato je jedan korisnik Tvitera napisao: "Stajaću ispred pošte i urlaću na starije ljude".

Mnogi su besni na starije sugrađane jer smatraju da oni ionako neće dočekati promene koje će uslediti posle Bregzita.

U međuvremenu, milion ljudi je potpisalo peticiju da se održi drugi referendum za ostanak u EU.

(EPK/Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja