TRAMP BESAN NA FBI: Još jedna loša procena, nema krivične prijave protiv pokvarene Hilari!
Foto: Reuters/AP 20.04.2016

oštra reakcija

TRAMP BESAN NA FBI: Još jedna loša procena, nema krivične prijave protiv pokvarene Hilari!

Planeta -

Federalni istražni biro (FBI) objavio je danas da neće preporučiti podizanje optužbi protiv Hillari Klinton zbog njenog korištenja privatnog e-maila u vreme kada je bila državni sekretar

Direktor FBI-a Džejms Komi izjavio je da "nijedan razuman tužilac" ne bi pokrenuo takve optužbe, ali i da je Klintonova inače favorit za demokratsku predsedničku nominaciju bila "izuzetno nemarna" u bavljenju poverljivim informacijama.

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp oštro je reagovao na tu odluku i nazvao je "nepoštenom".

"Veoma, veoma nepošteno. Kao i obično loša procena, sistem je namešten", napisao je on na Tviteru. "Direktor FBI kaže da je 'pokvarena' Hilari kompromitovala našu nacionalnu bezbednost. Ali nema krivične prijave. Vau!", rekao je Tramp i dodao "Klintonkino 'bavljenje' privatnim imejlom ugrozilo je nacionalnu bezbednost".

Klintonova je ranije izjavila da nijedan imejl nije označen kao poverljiv u vreme kada je poslan s njene adrese. FBI je, ipak, pronašao više od 100 mejlova koji su klasificirani kao poverljivi, na više servera. Agenti FBI-a saslužavali su Clintonovu više od tri sata tokom vikenda zbog njene e-mail adrese.

Clintonova i predsednik Obama danas su se prvi put pojavili zajedno u predizbornoj kampanji u Šarlotu, u Sjevernoj Karolini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja