(FOTO) NAŠAO NOV ŽIVOT U KALIFORNIJI: Italijanski princ u egzilu prodaje testeninu iz kombija
Foto: Instagram/princeofvenicefoodtruck

Nije gubio vreme

(FOTO) NAŠAO NOV ŽIVOT U KALIFORNIJI: Italijanski princ u egzilu prodaje testeninu iz kombija

Planeta -

Italijanski princ u egzilu Emanuel Filiberto di Savoja, započeo je svojevrsnu poslovnu pustolovinu i sada prodaje testeninu iz pokretnog restorana u Kaliforniji.

Kako javljaju italijanski mediji, Emanuel je unuk poslednjeg kralja Italije Umberta II, koji je otišao u egzil pošto je Italija proglašena republikom.

Za razliku od pojedinih članova drugih kraljevskih porodica, Filiberto ne troši svoje vreme zabavljajući se već pokušava da napravi i proda auteničnu italijansku pastu Amerikancima.

Pored toga, on se odlučio i na prodaju hrane iz kombija, pa se tako često može videti kako prodaje hranu na mnogim mestima na koja se članovi kraljevskih porodica ne bi usudili ni zakoračiti.

U intervjuu za italijanske medije Filiberto nije krio oduševljenje putujućim restoranima.

"Ali u njima se mogla pronaći samo meksička ili azijska hrana, a niko nije prodavao italijansku testeninu", rekao je Filiberto koji je svoj kamion kraljevsko plave boje nazvao "Princ od Venecije".

Koristi uglavnom lokalne namirnice koje se mogu pronaći u Kaliforniji, međutim ekstra devičansko maslinovo ulje i brašno uvozi iz Italije. Cene su pristupačne i dvostruko su niže od cena u restoranima.

Filiberto se nada da će "Princ od Venecije" postati prepoznatljiv brend, a već u septembru namerava da kupi još dva kamiona.

RADI KAO MEHANIČAR U NEMAČKOJ: Upoznajte afričkog kralja koji vlada narodom preko Skajpa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track