(FOTO) OVO JE TERORISTA KOJI JE SEJAO SMRT U NICI: Kuća Mohameda Lahouai Bulela bila krcata oružjem!
Foto: Printscreen Twitter

Prvi konkretniji podaci

(FOTO) OVO JE TERORISTA KOJI JE SEJAO SMRT U NICI: Kuća Mohameda Lahouai Bulela bila krcata oružjem!

Planeta -

Portal Nis Matin objavio je da je u kamionu u kojem se nalazio napadač otkrivena i njegova lična karta.

Policija je tako uspela da ga identifikuje a ubrzo su pretresli i njegovu kuću gde je pronađena veća količina oružja i bombi. Ranije je saopšteno da je napadač iz Nice, ali da je poreklom Tunižanin.

On je kamion iznajmio u sredu. Radio je kao profesionalni kurir, bio je poznat po delinkvenciji, nasilju, ali je njegova radikalizacija očigledno pošla neopaženo. Trenutno se radi na identifikaciji potencijalnih saučesnika, pošto policija sumnja da nije delovao sam. Policija ispituje Mohamedove rođake i članove bliže porodice.

Nis matin prenosi da je Bulel bio otac troje dece i da je policija jutros pretražila njegov stan u severnom delu Nice. Komšije napadača opisuju kao mirnog i povučenog čoveka koji je uvek nosio svoj bicikl uz stepenice do stana. Jedan komšija je izjavio da nije delovao kao religiozni fanatik i da je često mogao biti viđen u šorcu.

Porodica koja živi na četvrtom spratu iste zgrade tvrdi da im nikad nije uzvraćao pozdrav, dok žena iz prizemlja kaže da joj je uvek izgledao sumnjivo zbog načina na koji je zurio u njene dve ćerke.

Dnevnik je naveo da je Bulel radio kao vozač kamiona za raznošenje robe. Prema informacijama "Nis matena", Bulel je isplanirao sinošnji napad i u susednom gradu unajmio kamion kojim će ga izvršiti.

Zanimljivo je da se stanovnik Nice, koji je bio svedok masakra u tom francuskom letovalištu i preneo ono što je video svetskim medijima, preziva isto kao i napadač.

Francuska policija pretresa kuću napadača, koja se nalazi u naselju Abatoar u severnom delu Nice. Ranije je ustanovljeno da je ubica francuski državljanin poreklom iz Tunisa.

Oko 1.200 sigurnosnih kamera na gradskim ulicama snimilo je trenutak kada je napadač ušao u kamion, daleko od obale mora, "u brdima Nice", a snimljeno je i kretanje kamiona do promenade.

(E.P.K./ Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track