EU i Cipras: Apsolutna podrška vlasti Erdogana!
Foto: Reuters

Evropski savet

EU i Cipras: Apsolutna podrška vlasti Erdogana!

Planeta -

BRISEL - Turska je važan partner Evropske unije i ona izražava "apsolutnu podršku njenoj izabranoj vlasti, njenim institucijama i zakonima", saopštio je Evropski savet.

Savet kojim predsedava Donald Tusk, apelovao je da se Turska smesta vrati ustavnom poretku i podvukao da svih 28 članica EU pažljvo i zajednički prati zbivanja. Saopštenja u sličnom tonu noćas stižu iz evropskih zemalja, NATO i SAD.

Grčka, takođe, podržava izabranu vladu Turske, poručila je noćas Atina Ankari, javljaju grčki mediji. Diplomatski savetnici premijera Grčke Aleksisa Ciprasa su noćas razgovarali sa savetnicima predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i preneli im podršku Grčke ustavnom legalitetu i izabranoj vladi njegove zemlje, preneo je Radio SKAI. Cipras je to potom objavio na Tviuteru.

Grčka je poslala poruku podrške demokratiji u Turskoj i poruku protivljenja državnom udaru, rekla je predstavnica Vlade za štampu Olga Gerovasili.Radio SKAJ podseća da je takvu poruku Ankari ranije poslao predsednik SAD Barak Obama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track