OVO SU GLAVNI ZAVERENICI: Ovaj čovek je naredio, a pukovnik pokušao da likvidira Erdogana
Foto: Printscreen Twitter

Napad na hotel Marmaris

OVO SU GLAVNI ZAVERENICI: Ovaj čovek je naredio, a pukovnik pokušao da likvidira Erdogana

Planeta -

ISTANBUL - Turske bezbednosne snage uhapsile su rano jutros organizatora i učesnike pokušaja likvidacije turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana u hotelu Marmaris u Bodrumu.

Helikopterom iz kojeg je sinaoć pokušan atentat na turskog predsednika pilotirao je pukovnik Murat Dagli, objavili su turski mediji. Pored Daglia u helikopteru “Sikorsky S-70” bilo je još šest vojnika.

Glavni tužilac u Istanbulu Mustafa Kučuk potvrdio je da je uhapšen i kontraadmiral Tezcan Kızılelma koji je osumnjičen da je odobrio operaciju u kojoj je trebao biti ubijen Erdogan.

Svi pomenuti akteri uhapšeni su jutros od strane snaga lojalnih Erdoganu i turskoj vladi i oni biće procesuirani pred turskim pravosuđem, potvrdile su turske vlasti.

Kızılelma je bio komandant vazduhoplovne baze u Kartepeu. Prema pisanju turskih medija, pilot Dagli se skrivao neko vreme, ali je uhvaćen na osnovu inofrmacija koje su policiji dali vojnici koji su uhapšeni nešto ranije, a koji su bili deo posade u helikopteru iz kojeg je gađan hotel Marmaris.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track