JEZIVE SMS PORUKE TERORISTE IZ NICE: Evo šta je Bulel napisao minut pre krvavog pira!
Foto: AP

Mirno se spremao za pokolj

JEZIVE SMS PORUKE TERORISTE IZ NICE: Evo šta je Bulel napisao minut pre krvavog pira!

Planeta -

NICA - Terorista iz Nice Muhamed Bulel poslao je više SMS poruka samo nekoliko minuta pre nego što je krenuo u krvavi pokolj na promenadi

Kako se vidi iz njih on se lagano pripremao za teroristički napad. Bulel je pri unajmljivanju kamiona tražio "najteži mogući" i dobio kamion težak 19 tona. Potom je proveo nekoliko dana vozeći se po promenadi kako bi utvrdio rutu koja će biti najsmrtonosnija za žrtve.

"Dobro je. Imam opremu", glasi jedna poruka uoći masakra. "Donesi još oružja. Donosim za 5", piše u drugoj, potvrdili su sudski izvori za francusku televiziju.

Foto AP
Foto AP

Poruke su poslate samo nekoliko trenutaka prije nego što je Bulel krenuo da gazi ljude po promenadi. Pronađene su u mobilnom telefonu koji se nalazio u kamionu zajedno sa njegovom vozačkom dozvolom i kreditnom karticom. Bulel je nekoliko dana prije napada poslao oko 100.000 eura svojoj familiji u Tunisu, kazao je njegov brat za MailOnline.Objasnili su i da je novac poslao ilegalno, odnosno da je zamolio poznanike da prošvercuju pare.

Foto AP
Foto AP

Francuski ministar zdravlja ranije je izjavio da je oko 85 ljudi i dalje u bolnici a 18 je u kritičnom stanju nakon terorističkog napada u Nici kada je ubijeno 84 ljudi, javlja AP. Bulel (31) je u Nici, uletio je kamionom među ljude koji su na poznatom šetalištu u tom gradu posmatrali vatromet povodom francuskog nacionalnog praznika 14. jula Dana Bastilje i pri tom ubio 84, a ranio više od 300 ljudi.

Francuske vlasti tek treba da iznesu dokaze da je on bio radikalizovani islamista, a ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev rekao je da postoji mogućnost da je Bulel veoma brzo radikalizovan, navodi Rojters.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uhapšene još dve osobeJoš dve osobe su uhapšene zbog sumnje da su umešane u napad u Nici. Uhapšeni su muškarac i žena. Juče je u Francuskoj uhapšeno pet osoba pod optužbama za saučesništvo. Islamska država je preuzela odgovornost za napad u Nici i tvrde da je Muhamed Lauaijej Bulel njihov vojnik. Danas je ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kaznev kazao da je Bulel "vrlo brzo radikalizovan".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track