TURSKA: Građani se opraštaju od žrtava državnog udara
Foto: Anadolija

Širom zemlje odaje se počast

TURSKA: Građani se opraštaju od žrtava državnog udara

Planeta -

Policajac Hasan Gulen, student Mustafa Direkli, profesor Ilhan Varank samo su neka od imena od onih kojih su poginuli u pokušaju državnog udara koji je izvela grupa vojnika odana organizaciji FETO⁄PDY u petak u Turskoj.

Policajac Hasan Gulen (46) poginuo je u sukobu sa pučistima u Ankari. On je sahranjen danas u rodnom Cankiriju. On je bio pripadnik odeljenja za borbu protiv terorizma.

Policajac Gulen je sahranjen pored svog brata koji je život izgubio u Malatiji, gradu u centralnom delu Turske, poručnika Jilmaza Gulena.

Mustafa Direkli (20) je student koji je poginuo u sukobima sa pučistima u Istanbulu. Njegovo telo dovezeno je u Sanliurfu, grad na jugu Turske. Direkli je bio student druge godine na privatnom fakultetu u Istanbulu, a upucan je u blizini aerodroma “Sabiha Gokčen”.

Policajci Ahmet i Mehmet Oruc, 25-godišnji blizanci bili su među prvim žrtvama vojnog udara. Poginuli su u borbama s pučistima u Ankari. Iza Ahmeda ostala je supruga u sedmom mesecu trudnoće. Mehmed se nedavno tek oženio. U pokušaju državnog udara u Turskoj poginuo je i profesor Ilhan Varank (45), brat savetnika turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, Mustafe Varanka. Varank je bio među građanima okupljenim ispred zgrade gradske uprave u Istanbulu, koji su želeli da izraze nezadovoljstvo izazvano pokušajem državnog udara. Profesor Varank je bio oženjen i otac dvoje dece.

U Erzurumu i mnogim drugim gradovima širom Turske građani okupljeni na trgovima klanjali su dženaze za poginule.

(Fokus.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track