TURCI HAPSE PO AMERIČKOJ BAZI: Sedam vojnika privedeno u Indžirliku!
Foto: AP

Tenzije

TURCI HAPSE PO AMERIČKOJ BAZI: Sedam vojnika privedeno u Indžirliku!

Planeta -

ANKARA - Turska policija uhapsila je danas sedam vojnika posle pretresa ključne vazduhoplovne baze na jugu zemlje koju koriste SAD za vazdušne napade na takozvanu Islamsku državu, javila je turska agencija Anadolija.

Turski tužioci, u pratnji policije, ušli su ranije tokom dana u bazu Indžirlik. Anadolija nije navela za kojim dokazima su tragali policija i tužioci, preneo je AFP.

Turska policija i tužilac pokrenuli su istragu u Indžirliku, vazdušnoj bazi NATO snaga blizu grada Adane, u kojoj se nalazi više od 1.500 američkih vojnika.Bazu koriste kako turske tako i američke vazdušne snage. Indžirlik baza je bila zapečaćena skoro dva dana, a vlasti su joj u tom periodu isekle i struju zbog sumnji da su pojedini učesnici puča protiv predsednika Erdogana upravo u ovoj bazi napunili gorivo za helikoptere iz kojih su kasnije pucali na zgrade državnih institucija.

Prema pojedinim navodima, turska vlada optužuje SAD da su učestvovali u organizaciji puča, što je američki državni sekretar Džon Keri kategorički odbio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track