SLUČAJ ODBEGLIH TURSKIH PUČISTA: Grčki sud odlučuje o azilu koji su tražili
Foto: Anadolija

Učestvovali u državnom udaru

SLUČAJ ODBEGLIH TURSKIH PUČISTA: Grčki sud odlučuje o azilu koji su tražili

Planeta -

Osam vojnika koji su posle učestvovanja u pokušaju državnog udara u Turskoj helikopterom pobegli u Grčku i zatražili azil, pozvani su na razgovor u Centar za azil.

U ranim jutarnjim satima vojnici su iz zatvora u Feresu oklopnim vozilom prevezeni u Centar koji se nalazi u blizini grada Aleksandropoli.

Pučisti su s rukama na leđima vezanim lisicama dovezeni u centar gde će biti fotografisani i gde će razgovarati o zahtevima za azil. U popodnevnim satima će biti vraćeni u zatvor u čijem se pritvoru nalaze.

Komisija bi u roku od tri nedelje trebalo da donese odluku o azilu. U istom vremenskom roku će biti odlučeno da li će osam vojnika ostati u pritvoru.

Sud u Aleksandropoliju na zahtev advokata vojnika doneo je odluku da ročište koje je počelo juče bude odloženo do četvrtka 21. jula.

Osam vojnika koji su vojnim helikopterom pobegli u Grčku, sleteli su na aerodrom u Aleksandropoli, skinuli su činove i zatražili od grčkih vlasti politički azil.

Turska je od Grčke zatražila da joj isporuči odbegle pučiste, a helikopter koji su pučisti koristili vraćen je turskoj vojsci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track