Najnovije vesti

VIKTOR ORBAN PODRŽAVA TRAMPA: Bliži su nam njegovi spoljnopolitički planovi nego Klintonove
Foto: Profimedia

Visoka politika

VIKTOR ORBAN PODRŽAVA TRAMPA: Bliži su nam njegovi spoljnopolitički planovi nego Klintonove

Planeta
18:44h

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da Budimpešta podržava spoljnopolitičke planove republikanskog kandidata Donalda Trampa, a ne njegove rivalke iz Demokratske stranke Hilari Klinton uglavnom zbog njihovih različitih stavova o migrantima.

Orban je rekao da američke demokrate podržavaju migracije i izgradnju nacija širom sveta dok se Mađarska, poput Trampa protivi i jednom i drugom, "zbog čega je jasno gde su mađarski interesi", rekao je Orban na konferenciji za štampu, prenosi Rojters.

Mađarski premijer je i ranije, doduše nešto uzdržanije, pohvalno govorio o Trampu.

On je nedavno u Bukureštu ocenio da je Tramp bolji kandidat za Evropu i Mađarsku, pohvalivši njegovu bezbednosnu politiku za Evropu.

"Moram da kažem da je izneo tri predloga za borbu protiv terorizma. A kao Evropljanin teško da bi bolje sažeo ono što Evropi treba. Evropi takođe treba jedna mreža zajednički nacionalnih obaveštajnih agencija", rekao je on.

"Druga stvar, koju je rekao ovaj odvažni kandidat za predsednika SAD jeste da treba napustiti politiku izvoza demokratije. Ni sam ne bih to mogao da kažem preciznije", zaključio je Orban.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...