UHVAĆENI KOMANDOSI KOJI SU HTELI DA UBIJU ERDOGANA Vlada poručila: Moliće da ih ubijemo!
Foto: REUTERS

SPREMILI IM STRAŠNU KAZNU

UHVAĆENI KOMANDOSI KOJI SU HTELI DA UBIJU ERDOGANA Vlada poručila: Moliće da ih ubijemo!

Planeta -

Turske specijalne snage uhapsile su 11 odbeglih komandosa pobunjenika koji su navodno pokušali da zarobe ili ubiju predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogan tokom pokušaja državnog udara

Iz vlade su poručili da "neće videti sunca dok su živi". Lov na komandose je trajao više od dve nedelje, a pronađeni su uz pomoć dronova i helikoptera u šumovitim brdima u okoloni Marmarisa.

Oni su deo grupe koja je navodno napala hotel gde je Erdogan bio na odmoru u noći pokušaja puča 15. jula. Operacija hapšenja je izvedena preko noći i predstavlja nastavak akcije u kojoj je otpušteno preko hiljadu vojnika, a u čistki nakon puča iz državnih institucija već je zatvoreno ili otpušteno desetine hiljada ljudi.

Ministar ekonomije Nihat Zejbekči je još jedan u nizu turskih zvaničnika koji je nastavio sa oštrom retorikom u znak odmazde.

"Nateraćemo ih da mole. Zabićemo ih u rupe, takvu će kaznu da trpe u tim rupama, neće videti sunca dok su živi", poručio je Zejbekči i dodao "Neće čuti ljudski glas više ikada. Moliće da ih ubijemo".

Erdogan za puč krivi pristalice sveštenika Fetulaha Gulena, koji je odbacio i osudio pokušaj puča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track