HDZ umešan u prostituciju

Seks-skandal u Hrvatskoj

HDZ umešan u prostituciju

Planeta -
Dva istaknuta pripadnika hrvatske političke partije označeni da su podvodili manekenke i prostitutke

ZAGREB - Dolijali.Dvojica pripadnika HDZ umešana su u slučaj elitne prostitucije na Jadranu, prenose hrvatski mediji. Kako su oni naveli, jedan od njih, Mario Šačić iz Dubrovnika, osumnjičen je da je u podvođenju devojaka pomagao Ivici Jurišiću, vlasniku modne agencije „Kristina“. Drugog istaknutog člana HDZ s dalmatinskog područja jedna od manekenki navela je kao njihovog specijalnog klijenta, ali redakcija hrvatskog medija koji je objavio tu vest nije želela da otkrije njegovo ime.

Kad su ga novinari upitali da prokomentariše navodnu umešanost u taj slučaj, nije mogao da veruje šta mu govore.

- To je nečiji sotonski plan da me politički diskredituje. Nečuveno i skandalozno! - ponavljao je pripadnik HDZ kojeg je manekenka optužila za prostituciju i dodao da nikad nije sreo ljude koje su novinari spomenuli.

Hrvatski sud je najpre odbio zahtev tužilaštva da se Jurišiću i Šačiću odredi pritvor, ali je kasnije ipak promenio odluku i doneo rešenje o njihovom privođenju da ne bi uticali na svedoke u tom slučaju.

Preduzetnik: To su gluposti, ne znam te ljude

Osim Ukrajinca i člana HDZ, na listi klijenata našao se i jedan dobro poznati splitski preduzetnik blizak gradonačelniku Željku Kerumu. Ni on nije mogao da poveruje u ono što čuje.

- To su gluposti. Ja s tim nemam nikakve veze. Ne znam te ljude - kazao je splitski preduzetnik, čiji identitet nije saopšten.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track