(VIDEO) ITALIJA U ŠOKU: Islamska država organizovano dovodi migrante preko Sredozemlja!
Foto: Printscreen Youtube

džihadista šef krijumčarske grupe u napulju

(VIDEO) ITALIJA U ŠOKU: Islamska država organizovano dovodi migrante preko Sredozemlja!

Planeta -

RIM - Italijanska policija uhapsila je danas osam osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudima i falsifikovanje dokumenata, a vođa ove grupe je pripadnik Islamske države

Članovi ove grupe, od kojih nijedan nije državljanin Italije, koristili su lažne ugovore i platne naloge nabaljene od saučesnika jedne tekstilne kompanije u blizini Napulja, na osnovu kojih su im izdavane radne vize za nelegalne migrante, navodi se u policijskom saopštenju.

Kako piše Il Đornale na čelu kriminane grupe je Tunišanin Muhamed Kamel Kemiri (41), koji je ranije bio uhapšen zbog optužbi za trgovinu drogom.

Kemiri je postao radikalni islamista i nalazi se pod istragom zbog optužbi za terorizam, saopštila je policija.

"Dok sam živ, biću čovek Islamske države i pozivam vas da nam se pridružite" rekao je Kemiri na arapskom jeziku u telefonskom razgovoru snimljenom 2015. godine, izjavio je italijanski tužilac Luiđi Alberto Kanaval.

Italijanske vlastu sada sprovodi istraga kako bi utvrdli da li je Islamska država uključena u organizovanje prelaska desetina hiljada ljudi preko Sredozemlja. Od 2014. godine u Italiju je na taj način stiglo više od 420.000 migranata.

(ilgiornale.it)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track