Ne dozvolite Olandu da se pretvori u Blera!
Foto: REUTERS

Apel Kena Louča

Ne dozvolite Olandu da se pretvori u Blera!

Planeta -
Ne znam u kojoj meri je ova Francuska zaista socijalistička, ali ovo je kretanje ulevo, hvala bogu, kaže britanski reditelj

KAN - Britanski reditelj Ken Louč, poznati levičar, pozdravio je izbor socijaliste Fransoa Olanda za predsednika Francuske i izrazio nadu da neće skrenuti udesno poput nekadašnjeg britanskog premijera, laburiste Tonija Blera.

"Ne znam u kojoj meri je ova Francuska zaista socijalistička, ali ovo je kretanje ulevo, hvala bogu", rekao je Louč agenciji Frans pres u Kanu gde se prikazuje njegov film "La part des anges". Louč smatra da "to kretanje treba da bude još više ulevo" i da je zato "veoma važno da postoji snažna levica".

"Znamo na osnovu lošeg iskustva sa Blerom i Braunom da su došli na programu levice, ali su u stvarnosti bili mnogo više desno", objasnio je britanski reditelj. Louč je zato poručio Francuzima: "Ne dozvolite Olandu da se pretvori u Blera!".

Ken Louč (75) podržao je Filipa Putua tokom predizborne kampanje zato što su, kako je objasnio, ljudi iz Nove antikapitalističke stranke "njemu najbliži".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja