ROBERT DE NIRO I MAJKL MUR ISPROZIVALI MILIJARDERA: Tramp je lud
Foto: Profimedia, Reuters

Haos

ROBERT DE NIRO I MAJKL MUR ISPROZIVALI MILIJARDERA: Tramp je lud

Planeta -

Glumac je republikanca uporedio s Trevisom Biklom, čuvenim likom iz filma „Taksista“. Reditelj je pozvao Ivanku Tramp da oca vodi na lečenje

SARAJEVO/VAŠINGTON - Manje od tri meseca do predsedničkih izbora u SAD (8. novembar), Donald Tramp, kandidat Republikanske stranke, nalazi se u velikim problemima.Uprkos svojim kontroverznim izjavama, on ne uspeva da smanji skoro dvocifreni zaostatak za Hilari Klinton, a sve više poznatih ličnosti se u javnosti okreće protiv njega.Nek nam bog pomognePoslednji koji su Trampa isprozivali su magovi Holivuda - le glumac Robert de Niro (72) i reditelj Majkl Mur (62). De Niro, koji je proteklog vikenda boravio u Sarajevu, otvoreno je izjavio da „Trap ne bi trebalo da se kandiduje za predsednika SAD jer je potpuno lud“.- Ne znam, nije dobro da se ljudi poput Donalda Trampa nalaze tu gde jesu. Nek nam bog pomogne. Ono što on govori je totalno otkačeno, smešno, on je potpuno lud - rekao je De Niro i Trampa uporedio da Trevisom Biklom, šizofreničarem koga je maestralno odigrao u filmu „Taksista“.Čuveni oskarovac je primetio i da mediji u SAD često izvlače Trampove izjave iz konteksta, nakon čega se u javnosti digne velika buka.

Reditelj Majkl Mur, koji se proslavio filmovima „Farenhajt“ i „Kapitalizam: Ljubavna priča“, poslao je otvoreno pismo Ivanki Tramp, ćerki Donalda Trampa iz prvog braka. Mur se oglasio nakon što je Tramp dao izjavu koja je protumačena kao poziv na ubistvo Hilari Klinton, kandidata Demokratske stranke na predsedničkim izborima. Mur je u pismu naveo da je zabrinut za Trampovo psihičko zdravlje i da je jasno da mu posle otvorenog poziva na nasilje treba pomoć doktora.Bio je liberal- Iako te ne poznajem lično, deluješ kao vrlo pametna i sabrana žena. Mislim da će otac tebe slušati - naveo je Mur i apelovao na Ivanku da pomogne ocu da ode na lečenje.Mur je Ivanki ponudio i savete kako da razgovara s ocem i uveri ga da odustane od predsedničke kampanje. On navodi da je Tramp bio blizak s porodicom Klinton, da je bio liberal i da se ispod sve te grube spoljašnosti krije dečak koji nije dobio dovoljno ljubavi u detinjstvu.

Tramp ostaje bez podrškeSTRANKA GA SE ODRIČE?Dok Tramp ređa gaf za gafom, republikanski lideri otvoreno da razmišljaju o tome da mu okrenu leđa kako bi sprečili velike partijske gubitke na dan izbora. To ne bi bilo prvi put da Republikanska partija „raskine“ sa svojim predsedničkim kandidatom. Stranka je 1996. praktično digla ruke od nominovanog Boba Dola čim je postalo jasno da on nema šanse za pobedu.Više od 100 zvaničnika Republikanske partije potpisalo je protekle nedelje pismo kojim od predsednika tog komiteta Rajnsa Pribasa traže da obustavi finansiranje Trampove kampanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track