VALA IH JE IZNENADILA: Beba naterala avion da prinudno sleti
Foto: Printscreen Fb

Panika u vazduhu

VALA IH JE IZNENADILA: Beba naterala avion da prinudno sleti

Planeta -

Na letu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na Filipine 14. avgusta jedna žena je prevremeno rodila sitnu, ali zdravu devojčicu, zbog čega je avion morao da prinudno sleti u Indiju.

Majka, kojoj je termin za porođaj bio tek za dva meseca, dobila je trudove na letu od Dubaija do Manile, potvrdio je njen saputnik.

Putnici su panično tražili medicinsku pomoć i pronašli dve medicinske sestre, posle čega su prednji deo putničke kabine pretvorili u improvizirano porodilište.

"Čuli smo samo poluglasni vrisak i nekoliko sekundi kasnije čuo se još tiši plač, po čemu smo znali da je beba rođena. Na sreću, porodilji je bilo je potrebno samo jednom da stisne", posvedočio je neimenovani putnik na društvenim mrežama na koje je okačio i fotografiju žene sa bebom umotanom u ćebence.

Medicinske sestre su okupale bebu mineralnom vodom iz aviona i obukle je u benkice koje im je dala druga putnica koja je putovala sa svojom bebom. Nacionalnost nove majke nije poznata.

Pilot je prinudno sleteo u Indiju kako bi majka i beba dobile medicinsku negu, gde je i ustanovljeno da su majka i beba u dobrom zdravstvenom stanju.

Porodilja, njena majka i beba dobile su trodnevne vize u Indiji kako bi skupile snagu za nastavak puta, a Lans Gokongvei, direktor avio-kompanije na čijem je letu beba rođen, rekao je da će devojčica biti nagrađena s milion GetGo bodova što može koristiti za besplatne letove.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track