CRNA STATISTIKA: Više od 300 civila poginulo u borbama u Alepu
Foto: AP 2015

Među žrtvama i 49 dece

CRNA STATISTIKA: Više od 300 civila poginulo u borbama u Alepu

Planeta -

Više od 300 civila je poginulo u poslednjih tri nedelje u sukobima i bombardovanju u sirijskom gradu Alepu, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Borba za prevlast nad drugim po veličini gradu u Siriji odnela je 333 života od 31. jula kada su pobunjenici pokrenuli ofanzivu u pokušaju da preuzmu delove Alepa pod kontrolom režimskih snaga, navodi se u saopštenju Opservatorije.

Među žrtvama je 165 civila, među kojima i 49 dece, koji su poginuli u pobunjeničkim napadima na zapadne delove grada pod kontrolom režimskih snaga, saopštila je ova NVO sa sedištem u Velikoj Britaniji, preneo je AFP.

Drugih 168 civila, kako se navodi u saopštenju, poginulo je u granatiranju i bombardovanjima koje su izvele ruske i režimske vazduhoplovne snage na istočne delove Alepa pod kontrolom pobunjenika.

Još 109 ljudi je poginulo u bombardovanjima širom provincije Alepo tokom istog perioda, navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Nekada najrazvijeniji ekonomski centar Sirije, Alepo je od sredine 2012. godine postao popriše nasilja u kojem gotovo svakodnevno rakete i bombe padaju u istočnim i zapadnim delovima grada, podseća Frans pres.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track