(UZNEMIRUJUĆE) SAMOUBILAČKI NAPAD NA SVADBI U TURSKOJ: Nov crni bilans - 50 mrtvih, ima i dece!
Foto: Printscreen Twitter

Strašno

(UZNEMIRUJUĆE) SAMOUBILAČKI NAPAD NA SVADBI U TURSKOJ: Nov crni bilans - 50 mrtvih, ima i dece!

Planeta -

Samoubilački napad dogodio se večeras u gradu Gazijantepu u južnoj Turskoj, u blizini granice sa Sirijom, javili su lokalni mediji i društvene mreže.

Broj poginulih u tom napadu povećao se na 50, javlja RIA Novosti.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da su najverovatnije pripadnici džihadijske grupe počionioci ovog bombaškog napada na svadbi, u kom je i ranjeno više od 94 osoba.

Guverner tog grada Ali Lerlikaia je rekao da je ovaj čin "gnusni terororistički bombaški napad na svadbi".

Među ubijenima ima i dece.

"Naša zemlja i naš narod ima još jednu poruku za vas: Nećete uspeti", poručio je Erdogan tim islamističkim grupama, prenosi AFP detalje Erdoganovog saopštenja.

U izveštajima o napadu navodi se da su na venčanju bilo pristutni brojni Kurdi; u Turskoj zabranjena Kurdistanska Radnička partija potvrdila je da su na venčanju bili prisutni njihovi prtipadnici uključujući brojne žene i decu.

Erdogan je izjavio da su ciljevi napada, poput sinoćneg u Gaziantepu, da jačaju podele između različitih grupa u Turskoj, kao što su Arapi, Kurdi i Turkmeni i uvedu raskol po "etničkim i religijskim osnovama". Mnogi džihadisti vide Kurde kao jednog od svojih najvećih glavnih neprijatelja.

"Naša tuga je velika, ali budite sigurni da će naše jedinstvo i zajedništvo pobediti ove sumanute napade", poručio je turski premijer Binali Jildrim.

(Tanjug/Sputnjik/RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track