(VIDEO) NIJE MOGAO DA IZDRŽI: Premijeru Singapura pozlilo tokom višesatnog govora
Foto: Youtube/Printscreen

Singapur

(VIDEO) NIJE MOGAO DA IZDRŽI: Premijeru Singapura pozlilo tokom višesatnog govora

Planeta -

Premijeru Singapurau Liju Hsijenu Lungu pozlilo je od dugog stajanja, vrućine i dehidracije tokom godišnjeg obraćanja naciji.

Posle intervencije lekara Lung je nastavio govor i poručio da njegov naslednik treba da bude spreman za preuzimanje dužnosti nakon novih izbora.

Skup je bio privremeno prekinut pošto je 64-godišnji premijer odjednom zastao u obraćanju na engleskom jeziku nakon dva govora koja je ranije održao na malajskom i kineskom jeziku.

Singapurski mediji su javili da su premijera, sina Lija Kuana Jeva, osnivača Singapura i bivšeg premijera s govornice ispratili ministri.

Lekari su pregledali premijera i rekli da mu je srce zdravo i da nije imao moždani udar, a fizička slabost je nastupila zbog dugog stajanja, vrućine i dehidracije, objavljeno je na službenom nalogu na Tviteru singapurskog premijera.

Na nacionalni dan Singapura premijer se tradicionalno obraća naciji što uključuje tri odvojena govora i traje oko tri sata.

Zanimljivo je da je kamera kada je premijeru pozlilo sve vreme prikazivala prisutne u sali, tako da se videlo kako premijera odvode sa govornice.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track