ČAVUŠOGLU ODLUČAN: Potpuno očistiti granicu sa Sirijom od Islamske države
Foto: Reuters

Turska ne odstupa

ČAVUŠOGLU ODLUČAN: Potpuno očistiti granicu sa Sirijom od Islamske države

Planeta -

Region na granici Turske sa Sirijom mora biti "potpuno očišćen" od pripadnika Islamske države, izjavio je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Čavušoglu je na konferenciji za novinare, koju je održao posle sastanka sa šefom litvanske diplomatije Linasom Linkevičijusom, poručio da Ankara nastavlja da podržava operacije u borbi protiv džihadista, prenosi Rojters.

"Naša granica mora da bude u potpunosti očišćena od Islamske države. Najprirodnije pravo Turaka je da se bore protiv te terorističke organizacije na svojoj teritoriji i izvan nje", rekao je Čavušoglu u Ankari. On je dodao da će se Ankara boriti "do kraja" protiv Islamske države i podržavati borbu, koju druge zemlje vode protiv te terorističke organizacije.

"Turska ne dozvoljava prisustvo Islamske države na svojoj teritoriji i zato je predsednik Redžep Tajip Erdogan njihova meta broj jedan", ocenio je šef turske diplomatije.

Na jugoistoku Turske u subotu se na svadbi dogodio napad bombaša-samoubice, prilikom kojeg je ubijena 51 osoba, dok je oko 100 ljudi povređeno. Erdogan je ranije rekao da je bombaš samoubica koji je izveo napad na svadbi u gradu Gazijantep imao između 12 i 14 godina. On je na konferenciji za novinare u Istanbulu ponovio da je za taj napad najverovatnije odgovorna Islamska država.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track