BESKUĆNICA 16 GODINA TVRDILA DA JOJ VLASTI DUGUJU 100.000 DOLARA: Niko je nije slušao, sve do sad!
Foto: Youtube/Printscreen

Govorili joj da je luda

BESKUĆNICA 16 GODINA TVRDILA DA JOJ VLASTI DUGUJU 100.000 DOLARA: Niko je nije slušao, sve do sad!

Planeta -

Posle 16 godina insistiranja da joj američka vlada duguje 100.000 dolara, jedna beskućnica najzad je izvojevala pobedu.

Vanda Viters (80) je provela godine na ulicama Vašingtona dok je sve vreme pokušavala da ubedi vlasti da joj duguju izvesnu sumu novca, ali niko je nije shvatao ozbiljno.

Spavala je u blizini Mekdonaldsa sa tri kofera puna dokumenata očajnički tražeći nekoga ko bi je saslušao, ali svi su je odbijali ubeđeni da je luda.

"Govorili su mi da sam luda i da se otarasim kofera", rekla je Vanda za Vašington post. Međutim, socijalna radnica Džuli Tarner se zainteresovala za slučaj i pažljivo je proučila sve papire.

Sve je počelo kada je Vanda dobila otkaz i 1999. godine se preselila u Vašington u potrazi za poslom. Međutim, u to vreme približavala se 70. godini i nije bilo lako naći bilo kakav posao. Ubrzo, ostala je bez novca. Kada se 2006. godine odlučila da najzad zatraži pomoć od države, stalno su joj pristizali čekovi sa ispisanim pogrešnim sumama novca. Ona bi na njima pisala da se radi o grešci i vraćala bi ih nazad kako bi se greška ispravila.

U međuvremenu, preselila se u prihvatilište za beskućnike, a bila je previše ponosna i ponižena da bi išta rekla svojoj deci. Kada je jedna od ćerki saznala gde joj majka spava, Vanda je rekla da sada mora da ostane na ulici kako bi dobila novac.

Nije više na ulici, Foto: Youtube/Printscreen
Nije više na ulici, Foto: Youtube/Printscreen

Iako su joj svi govorili da je luda, nije odustajala od toga da dokaže da joj vlasti zaista duguju novac, odnosno, da ima pravo na beneficije koje nikad nije ostvarila. Posle mnogo borbe, ovog juna dobila je prvu sumu od 1.000 dolara uz obrazloženje da će dobiti još više. Zahvaljujući tome, mogla je da potraži stan tako da više nije na ulici.

"To je problem sa beskućnicima, niko ih ne shvata ozbiljno i svi ih posmatraju kao psihijatrijske slučajeve. Međutim, uglavnom se radi o pukoj ekonomskoj situaciji", rekla je Tarnerova.

(Washington post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track