(VIDEO) AUTOM BOMBOM NA POLICIJU: 11 mrtvih, 78 ranjenih u napadu na policijsku stanicu u Turskoj
Foto: Printscreen YouTube/TV Haber

Napad u Džizreu

(VIDEO) AUTOM BOMBOM NA POLICIJU: 11 mrtvih, 78 ranjenih u napadu na policijsku stanicu u Turskoj

Planeta -

Najmanje 11 osoba danas je poginulo, a 78 ranjeno u eksploziji automobila-bombe na čijoj meti se našlo sedište policije u mestu Džizre na jugoistoku Turske, javlja NTV.

Prema nezvaničnim izveštajima, bar trojica policajaca su poginula.

Na mesto nesreće, s kog se uzdiže ogroman oblak dima, smesta su upućena ambulatna kola. Više povređenih odvezeno je u bolnicu, prenosi agencija Anadolija.

Napadnuta policijska stanica potpuno je uništena, javlja NTV. Međutim, još nekoliko manjih eksplozija dogodilo se u obližnjem skladištu naoružanja, gde je oštećeno nekoliko zgrada, dodaje isti izvor.

Turski vicepremijer Numan Kurtulmuš je izjavio da Islamska država, kurdski pobunjenici i kurdski borci iz Sirije koriste prošlomesečni neuspeli vojni puč i napadaju Tursku. Kurtulmuš je na Tviteru poručio da je Turska odlučna da zaštiti svoje granice i bezbednost.

Turska državna agencija Anadolija izveštava da su za napad odgovorni pripadnici Radničke partije Kurdistana (PKK), koja je u Turskoj, EU i SAD na listi terorističkih organizacija.

Vlada u Ankari je optužila PKK za seriju napada izvedenih ovog meseca na jugoistoku zemlje.Ta grupa je preuzela odgovornost za najmanje jedan napad i to na policijsku stanicu, naveo je Rojters.

Džizre se nalazi u provinciji Širnak, koja se graniči sa Sirijom i Irakom. U toj oblasti većinom žive Kurdi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track