ERDOGAN: Uništiću terororiste, obećavam!
Foto: AP

Odlučan

ERDOGAN: Uništiću terororiste, obećavam!

Planeta -

ISTANBUL - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan obećao je danas da će "uništiti teroriste" posle napada koji su izvedeni tokom proteklih nekoliko meseci i ponovio tvrdnju da je dete samoubica odgovorno za prošlonedeljni napad na jugoistoku zemlje.

Govoreći na skupu u Gazijantepu, gde je izveden samoubilački bombaški napad u kojem su poginule 54 osobe, Erdogan je rekao da će teroristi biti pronadjeni i kažnjeni. On je ponovio da je dete bombaš samoubica ubilo više od 50 osoba u napadu, uključujući 34 dece.

Erdogan je prošle nedelje rekao da je dete uzrasta izmedju 12 i 14 godina izvelo samoubilački napad, međutim premijer Turske Binali Jildirim je kasnije izjavio da je bombaš još nije identifikovan i da se istraga nastavlja.

Turske vlasti su za napad u Gazijantepu okrivile ekstremisičku organizaciju Islamska država, međutim nijedna teroristička grupa za sada nije preuzela odgovornost.

Predsednik Turske je takodje ponovio da će parlament te zemlje doneti odluku o uvođenju smrtne kazne posle neuspelog puča 15. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track