DALI SU IM 20 ODSTO ŠANSI DA PREŽIVE: Bliznakinje koje su bile spojene u trbuhu krenule u školicu!
Foto: Youtube/Printscreen

Sijamski blizanci

DALI SU IM 20 ODSTO ŠANSI DA PREŽIVE: Bliznakinje koje su bile spojene u trbuhu krenule u školicu!

Planeta -

Bliznakinje Rozi i Rubi Formosa, koje su bile spojene crevima i dan posle rođenja uspešno razdvojene, u septembru kreću u školu.

Lekari su im davali samo 20 odsto šanse da prežive jer su delile abdomen i deo creva. Njihova majka Anđela kazala je da su četvorogodišnje devojčice uzbuđene što kreću u školu.

"Pre četiri godine nisam ni slutila da će se ovo dogoditi. Kada sam bila trudna mislila sam da nikada neću videti prvi dan njihove škole tako da je ovo predivno i sve zahvaljujući bolnici "Grejt Ormond strit", kazala je majka.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Prisetila se kako joj je bilo teško kada su joj lekari rekli da devojčice imaju retko medicinsko stanje koje se događa na svakih 200.000 porođaja. Devojčice su rođene u Univerzitetskoj bolnici u Londonu carskim rezom 2012. godine u 34. nedelji. Prebačene su u ovu bolnicu gde su operisane.

"Vreme je brzo proletelo, prebrzo. Vrlo su uzbuđene, njihova velika sestra je već u školi tako da i one jedva čekaju. Srele su se s učiteljicom nekoliko puta i vole je. Raduju se crtanju i slikanju, svemu što ima veze s neredom, a vole i da čitaju. Vrlo su slične, tvrdoglave i odlučne, što znam još dok su mi bile u stomaku jer su odlučile da prežive i narastu", kazala je majka.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track