(VIDEO) STVARNO IMA DEVET ŽIVOTA: Izvučena živa i zdrava posle šest dana iz ruševina!
Foto: Printscreen Youtube

jedna lepa vest posle zemljotresa u italiji

(VIDEO) STVARNO IMA DEVET ŽIVOTA: Izvučena živa i zdrava posle šest dana iz ruševina!

Planeta -

Iz talijanskog gradića Amatričea, koji se našao u epicentru nedavnog razornog zemljotresa, stigla je jedna srećna vesti.

Iz ruševina je posle šest dana od potresa izvučena je živa jedna mačk. Kažu da mačke imaju devet života, a ova je izgleda potrošila nekoliko. Maca je kada su je spasioci izvukli iz ruševina bila pomalo izubijana, ali živa, i posle dana agonije vraćena vlasnici.

Maci je ime Đoja što u prijevodu znači 'sreća', a njena vlasnica Daniela je u panici odmah posle potresa pobegla iz kuće, a onda više nije mogla da pronađe svoju Sreću."Molim vas, pronađite je. Ona je sve što imam", molila je Daniela talijanske vatrogasce dok su pretraživali ruševinu njenog doma.

Posle pet dana žena je očajna izgubila svaku nadu da je njena ljubimica živa. Međutim, kada je stigao buldožer koji je uklanjao ostatke srušene kuće, jedan od čistača video je mačku, istraumatiziranu, ali živu.

Izvukli su je iz ruševine i dali joj vode da malo dođe k sebi.'Veterinari su je pregledali i iako je dehidrirala oporaviće se', rekli su iz talijanske agencije za zaštitu životinja ENPA-a.

Đoja je samo jedna od preko 200 životinja koje su spašene iz zgrada koje su se srušile u zemljotresu.

(The Local)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja