Najnovije vesti

(VIDEO 18+) RAJ ZA OČI: Poskidale grudnjake za veće seksualne slobode, a evo ko stoji iza toga!
Foto: YouTube

Vruć vikend u Americi

(VIDEO 18+) RAJ ZA OČI: Poskidale grudnjake za veće seksualne slobode, a evo ko stoji iza toga!

Planeta

Organizatori manifestacije "Budi u toplesu jedan dan" (GoTopless Day) članovi su kulta NLO koji se bori za kloniranje ljudi, seksualne slobode i traži nove članove, kaže Rože Gone, francuski ekspert za sekte i borac protiv njih.

Protestna manifestacija "Budi u toplesu jedan dan" održana je u Sjedinjenim Američkim Državama pre tri dana. Žene su u gradovima širom zemlje skinule grudnjake tražeći pravo da šetaju golih grudi kao i muškarci.

Foto: Printscreen YouTube/GoTopless
Foto: Printscreen YouTube/GoTopless

"Što više potiskujete jedan deo tela, to ste njime više opsednuti", izjavila je Nadin Geri, predsednica organizacije "Hodaj u toplesu" za lokalni medij u San Francisku.

Protesti su održani ne samo u San Francisku, već i u drugim gradovima, poput Njujorka, Čikaga i Vašingtona.

Ali: Nadin Geri nije samo feministička aktivistkinja, već je i sveštenica takozvane raelanske religije! Zapravo, organizaciju "Hodaj u toplesu" osnovao je 2007. godine Francuz Klod Vorhilon, takođe poznat kao Rael!

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Pre nego što mu je u fokus delovanja kao tema ušao toples, Rael je postao poznat kao osnivač NLO religije raelizma.

Rael je radio kao novinar i vozač sportskih automobila do 13. decembra 1973, kada se, kako piše na zvaničnom sajtu raelijanskog pokreta, u šetnji susreo sa NLO koji je zauvek promenio njegov život. Od tog on je obišao svet govoreći u medijima, intervjuima i na konferencijama o svojem začuđujućem iskustvu.

Raelijanski pokret uči da je život na Zemlji stvorila vrsta vanzemaljaca, koja se zove Elohim. Vanzemaljci koji su posetili Raela izabrali su ga za svog ambasadora na Zemlji, dajući mu zadatak da stvori ambasadu na našoj planeti.

Francuski pisac Rože Gone, koji vodi kampanje protiv sekti, uključujući raelizam i sajentologiju, izjavio je za Sputnjik da je protekli događaj u SAD više bio način da se privuku potencijalne pristalice sekte, nego što je bio protest za žensko pravo na šetanje u toplesu.

"Sve je reklama za Raela. On pokušava da privuče ljude, posebno muškarce, pokazujući žene koje su predstavljene kao pripadnice raelističkog pokreta“, izjavio je Gone.

Rael tvrdi da širi "filozofiju Elohima" na Zemlji. A ta filozofija uključuje podršku GMO hrani i humanom genetskom inženjeringu. Dalje, Raelijanci imaju liberalnije stavove o seksualnosti i ispovedaju pravo na seksualne slobode.

Švajcarske vlasti su 2007. godine odbile Raelov zahtev za boravak u toj zemlji na osnovu zaključka da njegova organizacija predstavlja pretnju za javni moral. Godine 2003. odbijen mu je ulazak u Južnu Koreju zbog njegovih veza sa organizacijom "Klonejd", koja se bavi ljudskim kloniranjem. "Klonejd" je 2002. saopštio da je prvi doneo na svet kloniranu ljudsku bebu, ali nije pružio nikakav dokaz za to.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...