Pijani pregazili ženu pa je živu sahranili
Foto: Shutterstock

Pijani pregazili ženu pa je živu sahranili

Planeta -
Ubeđeni da su je ubili kada su je zgazili kolima, par Kineza nesrećnu ženu sahranio na gradilištu u gradu Jujao

LONDON - Kineska policija uhapsila je mladića i devojku osumnjičene da su jednu ženu živu sahranili, pošto su bili uvereni da su je usmrtili kada su je pregazili kolima, preneli su državni mediji.

Par je kolima naleteo na ženu (68) kada su se pijani vraćali iz karaoke bara, 30. aprila, saopštila je policija u pokrajini Džeđang. Želeći da prikriju navodno "ubistvo", nesrećnu ženu su sahranili na jednom gradilištu u gradu Jujao, navela je policija, a prenosi BBC.

Nije jasno da li su bili svesni činjenice da je ona još bila živa kada su je zakopali. Očevidac je rekao policiji da su mladić i devojka (25) nakon nesreće stavili ženu u auto i rekli mu da će je odvesti u bolnicu. Telo su kasnije pronašli radnici na gradilištu, a par je uhapšen 9. maja u gradu Ljupanšuej.

"Sigurno je da žena nije bila mrtva kada je sahranjena", rekao je jedan policijski zvaničnik u Jujau za list Čajna dejli.

Ovaj incident je pokrenuo debatu na internetu, a neki blogeri su ga uporedili sa slučajem koji se dogodio u Sjenu u oktobru 2010. godine kada je 21-godišnji Jao Jiasjin naneo smrtonosne povrede nožem ženi nakon što ju je udario svojim kolima. Jao je pogubljen u junu 2011. godine.

Kina je prošle godine pooštrila kazne za vožnju pod dejstvom alkohola, a ministarstvo za javnu bezbednost je prošle nedelje saopštilo da je u saobraćajnim nesrećama izazvanim vožnjom pod dejstvom alkohola između maja 2011. i aprila 2012. godine poginulo 1.220 ljudi, što je za 38 odsto manje nego godinu dana ranije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja