Najnovije vesti

TOPLES MODEL POSTAJE MLADA ISLAMSKE DRŽAVE: Na mrežama se prekriva, u javnosti se uteže u džins
Foto: Printscreen Twitter

Preokret

TOPLES MODEL POSTAJE MLADA ISLAMSKE DRŽAVE: Na mrežama se prekriva, u javnosti se uteže u džins

Planeta

Britanski glamurozni model Kimberli Majners (27) priprema se da postane mlada Islamske države, a policija strahuje i da je potpala pod uticaj britanskih boraca u Siriji.

Kimberli, koja je pozirala u toplesu za The Sun, pojavljuje se na društvenim medijima pod imenom Aiša Loren Al-Britanija i postavlja slike muslimanki, obeležene puške i drugo oružje.

Na snimcima se pokazuje potpuno prikrivena ili samo sa plavim očima na ekranu, ali u javnosti nosi uski džins i ostavlja svoju plavu kosu otkrivenu.

Majnersova je otkrila u petak da je putovala u Tursku - koja je najčešće odskočna daska za Siriju - i planira da ponovo poseti zemlju ove jeseni, iako je rekla da ne želi da se uda za džihadistu.

Podrazumeva se da su njene aktivnosti, koje uključuju "naklonost" i deljenje ID videa, pokrenule istragu policije i MI5. Oni su razgovarali sa njom četiri puta i preporučili joj program za borbu protiv radikalizacije. Ona je upozorena da je suočena sa hapšenjem ako nastavi da se uključe u ekstremizam.

Majnersova insistira da se ne slaže sa odsecanjem glava koje izvršavaju borci ID i da je, pre svega, zabrinuta zbog stradanja dece izbeglica Sirije.

Međutim, bivši model priznala je da u direktnom kontaktu na FB sa ID regruterom po imenu Abu Usamah al Britani.

(The Sun)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...