(VIDEO) MUŠKE PROSTITUTKE I DROGA: Britanski političar zbog seks-skandala podneo ostavku
Foto: AP

Afera uzdrmala Britaniju

(VIDEO) MUŠKE PROSTITUTKE I DROGA: Britanski političar zbog seks-skandala podneo ostavku

Planeta -

Britanski parlamentarac, član opzicione Laburističke stranke, morao je u utorak da podnese ostavku na dužnost predsednika parlamentarne komisije zbog umešanosti u skandal s muškim prostitutkama.

Kit Vaz (59), jedan od prvih članova britanske vlade azijskog porekla, oženjen i otac dvoje dece, snimljen je dok plaća usluge dvojici muških prostitutki.

On se prošlog meseca sastao s muškim prostitutkama u iznajmljenom stanu u Londonu. Kit Vaz na snimku traži od jednog od njih da mu na sledeći susret donese drogu koja se uglavnom koristi na zabavama tzv. popers.

U parlamentu se zauzimao za zabranu te rekreativne droge ako se pokaže da je štetna.U saopštenju u kome najavljuje ostavku, ističe da mu je "iskreno žao" što mora da ode s dužnosti predsednika komisije za unutrašnju politiku zbog "nedavnih događaja" koji tom telu onemogućavaju "nesmetan" nastavak rada.

Moćan odbor koji vodi bavi se istragama o imigraciji, zloupotrebi droge i prostituciji.

Objavljivanje snimaka i audio-zapisa u britanskom tabloidu koji opširno iznosi sve pojedinosti afere, podstaklo je raspravu o opravdanosti takvog uplitanja medija u privatni život parlamentaraca.

Sandej Miror se opravdao istakavši da javnost mora da zna šta Vaz radi s obzirom na njegovu ulogu u proučavanju zakona o prostituciji i zloupotrebi droge.

Kit Vaz, rođen u Jemenu u indijskoj porodici, prvi put je izabran u parlament 1987. za Istočni Ličester, u središtu Engleske, a u vreme mandata Tonija Blera bio je državni sekretar za Evropu.

(Večernji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track