TRAMP OTKRIO KARTE: Ovo ću prvo uraditi ako postanem predsednik Amerike
Foto: Fonet/AP

Predsednička kampanja

TRAMP OTKRIO KARTE: Ovo ću prvo uraditi ako postanem predsednik Amerike

Planeta -

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp u najnovijim predizbornim nastupima govorio je o religiji, pozvao na ujedinjenje Amerikanaca, i pokušao da poveća sumnje u to da li se može verovati demokratskoj suparnici Hilari Klinton.

"Boriću se za Detroit, za Čikago, za Baltimor, za svaki zanemareni deo ove države - i boriću se za to da nas sve ujedinim u jedan američki narod", rekao je Tramp okupljenima na predizbornom skupu u Grinvilu u Severnoj Karolini.

Ohrabren rezultatima anketa koji pokazuju njegov napredak u odnosu na Klintonovu, Tramp je naglasio šta bi učinio prvog dana kao predsednik ako bude izabran 8. novembra.

"Suspendovao bih doseljavanje sirijskih izbeglica u SAD", rekao je Tramp i dodao da bi pokrenuo ukidanju i zamenu plana o zdravstvenoj zaštiti koji je potpisao Barak Obama i započeo prve korake prema izgradnji zida duž južne granice s Meksikom.

Tramp, koji retko spominje religiju, citirao je deo iz Biblije koji je glasno pročitao pred jednom afroameričkom crkvom u Detroitu u subotu, što je deo njegovih napora da privuče glasove Afroamerikanaca.

"Zamislite šta bi naša zemlja mogla postići počnemo li raditi zajedno kao jedan narod, pod jednim Bogom, pod jednom zastavom", kazao je u govoru na skupu Tramp.

Tramp je u sredu izložio i plan o vojnoj spremnosti prema kom bi pozvao na ukidanje ograničenja troškova za obranu i veliku obnovu vojnih snaga.

(Index/Hina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track