U Rusiji za dve godine prodato 500.000 bejzbol palica i samo jedna lopta (VIDEO)
Foto: Profimedia

Raskrsnica kao teren

U Rusiji za dve godine prodato 500.000 bejzbol palica i samo jedna lopta (VIDEO)

Planeta -

Novo istraživanje pokazalo je da manje od 1 odsto Rusa kupuje bejzbol palice radi sporta

Drumsko nasilje, medvedi i huligani... Zvuči poznato? Prema poslednjem istraživanju ruske agencije TASS, tokom 2014. i 2015. godine prodaja bejzbol palica je u Rusiji zabeležila višestruk porast. Istovremeno, bejzbol u Rusiji ne samo da nije stekao popularnost, već teško da ga iko u najvećoj zemlji sveta uopšte igra.Pravi razlog pomame za bejzbol palicama nažalost jeste to što su one u stvari najpopularnije hladno oružje, a prodaju se kao sportska oprema.Za dve godine u Rusiji je prodato preko 500.000 bejzbol palica, a pritom je kupljen samo jedan par bejzbol rukavica i jedna lopta, što znači da manje od 1 odsto Rusa kupuje bejzbolke radi sporta.

Ovih ostalih 499.999 bavi se sasvim drugačijim sportom, koji je najčešći na raskrsnicama tokom saobraćajnih gužvi."Oružani sukobi vozača sa palicama i noževima postali su veoma česti. Bejzbol nije popularan u Rusiji. Ne znam ni gde može da se igra", rekao je načelnik moskovske policije Viktor Kovalenko za TASS.Pogledajte kako Rusi koriste bejzbol palice:

&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DrszSI-0h_XU&has_verified=1

​Briše sve pred sobom: Ovo je najmoćnije rusko oružje, a nije nuklearna bomba (FOTO, VIDEO)

Nije teško: Kako da vam ljubav potraje večno (VIDEO)Čudesna planina Radan: Ovo je mesto na kojem voda teče uzbrdo (FOTO)Kako je azijski Las Vegas ostao bez svoje klijenteleI oni nekom trebaju: Ova zemlja je zabranila izvoz magaraca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track