OJADILI IH: Foks njuz kešira 20 miliona dolara zbog seksualnog uznemiravanja
Foto: AP

Po džepu

OJADILI IH: Foks njuz kešira 20 miliona dolara zbog seksualnog uznemiravanja

Planeta -

Konzervativna kablovska TV mreža Foks Njuz platiće 20 miliona dolara za poravnanje tužbe za seksualno uznemiravanje, koju je podnela bivša voditeljka Grečen Karlson, zbog čijih je optužbi u julu ostavku podneo direktor mreže Rodžer Ejls.

Kompanija se takođe poravnala sa još dve žene, koje su bile deo istrage koju je u Foksu sprovela jedna pravna firma, naveo je anonimni izvor.

Foks je preduzeo dodatan korak i javno se izvinio Karlsonovoj, koja je u julu podnela tužbu protiv Ejlsa. Optužila ga je da ju je uklonio iz popularnog programa i smanjio joj platu zato što je odbila seksualni odnos sa njim. A Ejslu je inače isplaćena otpremnina u iznosu od čak 40 miliona dolara, preneo je Rojters.

Analitičari ističu da se i posle odluke o poravnanju postavlja pitanje o tome da li će konzervativni kanal moći da zadrži svoje najpopularnije voditelje, te da li će u javnosti biti iznete nove optužbe. Foks njuz je juče objavio odlazak voditeljke jednog od udarnih programa Grete van Sastern, posle 14 godina rada za tu TV mrežu.

Foks Njuz, Grečen Karlson, Rodžer Ejls, Foto: AP 16.07.2016.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track