(VIDEO) ILI JESI, ILI NISI LAVROV: Pica vam je od Amerikanaca, a od nas votka!
Foto: Printscreen Youtube

ruski šef diplomatije oduševio novinare u ženevi

(VIDEO) ILI JESI, ILI NISI LAVROV: Pica vam je od Amerikanaca, a od nas votka!

Planeta -

ŽENEVA- Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov oduševio je u petak uveče novinare koji su čekali ishod maratonskih pregovora o Siriji, donevši im dve boce votke.

Šezdesetak novinara strpljivo je čekalo u ženevskom hotelu ishod američko-ruskih pregovora o Siriji. Nešto pre ponoći dostavljeno im je desetak pica da utole glad.

A onda se pojavio i Lavrov sa dve litre prave ruske votke. "Pica, vam je od Amerikanaca, a mi, mi nosimo votku", rekao je Lavrov i izazvao smeh među novinarima.

Ranije te večeri Lavrov je optužio Amerikance da nepotrebno rastežu pregovore. Nekoliko sati pošto je novinarima doneo okrepljenje, Lavrov je s američkim kolegom Jonijem Kerijem postigao dogovor. Sedinjene Američke Države i Rusija usuglasile su u Ženevi plan kojim se ponovno oživljava mirovni proces u Siriji.

On uključuje primirje u celoj državi koje stupa na snagu u ponedjeljak, 12. septembra, prvog dana muslimanskog praznika Kurban bajrama.

Plan uključuje bolje dostavljanje humanitarne pomoći i zajedničke napade na terorističke islamističke grupe, kao što su Al Nusra Front i tzv. Islamska država.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track