Najnovije vesti

NOVA ŠOKANTNA TEORIJA O PADU MH370: Pilot zabio avion u okean, evo zašto...
Foto: AP

Isključio i transpondere

NOVA ŠOKANTNA TEORIJA O PADU MH370: Pilot zabio avion u okean, evo zašto...

Planeta

Za misteriozni udes malezijskog aviona na letu MH 370 kriv je kapetan Zaharie Ahmad Šah.

Krilo aviona koje je pronađeno na obalama Tanzanije ukazuje istražiteljima da je on naglo i namerno odveo u smrt 239 putnika i članova! Olupina pokazuje da su zakrilca tokom tragedije bila uvučena, odnosno da pilot nije ni pokušao “kontrolisano” da sleti na vodu, već je pikirao avion direktno u okean - javlja australijska stanica Seven njuz, pozivajući se na izvore iz istrage.

Dve godine posle misterioznog nestanka aviona, TV stanica donosi šokantnu priču o ljubavnom životu komandanta vazduhoplova zbog kojeg su stradali nedužni. Prema ovoj priči, pilot Zahari Ahmad Šah bio je zaljubljen u udatu ženu Fatimu Pardi. Ova 35 godina stara žena koja radi kao vaspitačica u vrtiću prekinula je kontakte sa pilotom dva dana pre nesreće, što je slomilo srce vazduhoplovcu.

Kapetan je bio razveden, imao je dvoje dece sa suprugom iz prvog braka i očigledno velike planove za budućnost sa Fatimom Pardi.Tokom istrage, prema izvorima TV stanice, saslušana je vaspitačica iz vrtića i bivša supruga kapetana Faizah Hanun, međutim detalji tih saslušanja, koje je obavio FBI još nisu javni. Pilot Šah koji je ostao da živi u istom stanu u Kuala Lumpuru sa suprugom od koje se razveo očigledno je imao velikih emotivnih problema.

Foto: AP
Foto: AP

Tačno dve godine od tragedije Pitert Foli, glavni inspektor istrage o nestanku aviona Australijskog transportnog biroa, izjavio je da postoji satelitski snimak pada letelice koji svedoči da se avion srušio pikirajući u okean.Zakrilca uvučena u trup krila, prema Foliju, takođe sugerišu da se radi o namernom rušenju.

Avion "Malezija erlajnza" MH370 koji je nestao pre dve godine, upao je u vodu pri ogromnoj brzini, pokazuju najnoviji izveštaji s početka septembra. Ta informacija podgrejala je sumnje da u trenutku pada pilot nije bio za upravljačem.Automatski signal dobijen iz aviona pokazuje da je letelica išla brzinom od 6.096 metara u minutu. Australijski Biro za bezbednost u saobraćaju je naveo da je nakon analize signala postalo jasno da pilot nije bio na svom mestu. Avion na letu MH370, koji je putovao od Kuala Lumura do Pekinga, nestao je 8. marta 2014. U avionu je bilo 227 putnika i 12 članova posade.

(EPK/Novosti)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...