(VIDEO) LOV NA BOMBAŠA IZ NJUJORKA: Ahmad Kan Rahami je deo terorističke ćelije
Foto: Printscreen Twitter/@JPeterDonald

Poternica

(VIDEO) LOV NA BOMBAŠA IZ NJUJORKA: Ahmad Kan Rahami je deo terorističke ćelije

Planeta -

Ahmad Kan Rahami (28) povezan je s postavljanjem eksplozivne naprave, napravljene od ekspres-lonca, u čijoj eksploziji je povređeno 29 osoba.

Njujorška policija je saopštila da traga za 28-godišnjim Ahmadom Kanom Rahamijem u vezi sa bombaškim napadom u kvartu Čelsi na Menhetnu proteklog vikenda, javio je Si-En-En.Rojters prenosi da je policija objavila sliku osumnjičenog, kao i da je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio da bi osumnjičeni mogao da bude "naoružan i opasan", da se radi o stanovniku savezne države Nju Džersi koji je naturalizovani američki državljanin.

Televizija CBS objavila je da bi Rahami mogao da bude deo terorističke ćelije i da ga smatraju izuzetno opasnim.

"Moramo da uhvatimo tog tipa na pravi način. Moje iskustvo kaže da kada se FBI usredsredi na nekoga, uhatiće ga", kazao je za CBS De Blazio. Izvori TV stanice En-Bi-Si njuz naveli su da je Rahami viđen na video-snimku eksplozije u Čelsiju u subotu uveče.

Objava o odentifikaciji bombaša je stigla nekoliko sati nakon što je ranac u kojem su bile bombe eksplodirao dok ga je policijski robot proučavao blizu železničke stanice u mestu Elizabet iz kojeg je i sam Rahami.Navedeno je da su i bomba na Menhetnu i ova u Elizabetu bile povezane sa mobilnim telefonima.

Bil de Blazio i Endrju Kuomo na mestu eksplozije na Menhetnu (Foto: Reuters)
Bil de Blazio i Endrju Kuomo na mestu eksplozije na Menhetnu (Foto: Reuters)

"Verujem da postoji strana veza (između bombaških napada u Njujorku i Nju Džerziju)", kazao je guverner američke savezne države Njujork Endrju Kuomo, prenosi CBS.

FBI pretražuje kuću baš u Elizabetu koja se dovodi u vezu sa Rahamijem. De Blazio je kazao da se radi o stanovniku Nju Džersija koji je naturalizovani američki državljanin.

POSTAVIO MANIFEST NA TUMBLRU

FBI istražuje i navodni "manifest" koji je postavljen na Tamblr, čiji autor tvrdi da je bombaš sa Menhetna. Post ima naslov "Ja sam njujorški bombaš", a kako Njujork dejli njuz saznaje, njujorška policija ga ozbiljno shvata i analizira.

"Eksplozija u Njujorku je moja", navodi se u postu. "To su bile samo probe, znam gde sam pogrešio i sledeći put neću grešiti", navodi se u tekstu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track