KIM KARDAŠIJAN BESNA ZBOG PORICANJA GENOCIDA NAD JERMENIMA: To je neodgovorno, nemoralno i opasno
Foto: AP

Poslala pismo Njujork tajmsu

KIM KARDAŠIJAN BESNA ZBOG PORICANJA GENOCIDA NAD JERMENIMA: To je neodgovorno, nemoralno i opasno

Planeta -

Kim Kardašijan, jedna od najvećih zvedza današnjice, u pismu koje je objavio Njujork tajms izrazila je gnev zbog odluke Volstrit žurnala da objavi oglas organizacije koja poriče da je nad Jermenima počinjen genocid

Naime, Kardašijan, koja je jermenskog porekla, osudila je list jer je objavio oglas organizacije "Fact Check Armenia", koja negira da je ubistvo 1,5 miliona Jermena 1915. po nalogu Otomanske imperije genocid.

Poznata starleta je u ponedeljak na svom Tviteru objavila fotografiju oglasa.

"Novac govori, a trenutno govori samo gluposti. Moja porodica i ja smo navikli na sra..a u novinama. Znamo kako da odgovorimo. Činjenica da je ‘Volstrit žurnal’ objavio ovako nešto bezobzirna je, uznemirujuća i opasna. Jedno je kada neki bezvezni tabloid profitira od toga što izmišlja skandale, ali je sramno i neprihvatljivo da kredibilne novine profitiraju od genocida", navodi se u pismu pod naslovom "Ne smemo dozvoliti poricanje genocida".

Ona takođe smatra da Vol stri žurnal treba da snosi moralnu odgovornost za kako je rekla "propagiranje laži".

"Podržavanje poricanja genocida u zemlji koja je za to odgovorna nije 'provokativan stav'. To je nemoralno, neodgovorno i, pre svega opasno. Da li bi oglas dospeo u novine da je u pitanju poricanje holokausta, ili iznošenje teorije zavere o 11. septembru?", piše ona.

Kim takođe tvrdi da je prvi oglas bio plaćen da bi se objavio na turskoj platformi, a on je direktno vodio čitaoce na sajt, na kome se negira da "događaji iz 1915. predstavljaju genocid na jermenskim narodom", a nastojanja Jermena u dijaspori za priznavanje genocida naziva "propagandom".

Portparol Volstrit žurnala, odmah je odreagovao na ove optužbe.

"Mi objavljujemo različite oglase, uključujući i one koji izražavaju provokativne stavove. Iako ih proveravam, smatramo da je izražavanje različitih stavova stvar oglašivača.", rekao je on.

Porodica Kardašijan je napustila Jermeniju 1913. a Kim je više puta javno govorila o ovom problemu. Prošle godine je napisala članak koji je objavio list "Tajm" u kome je pozvala i predsednika SAD, Baraka Obamu da osudi masakr kao genocid.

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track