(VIDEO) URNEBESNA TVRDNJA IRAČKOG MINISTRA: Sumerani su imali aerodrom i letelice pre 7.000 godina
Foto: Profimedia

Smešno

(VIDEO) URNEBESNA TVRDNJA IRAČKOG MINISTRA: Sumerani su imali aerodrom i letelice pre 7.000 godina

Planeta -

Iračkom ministru saobraćaja, čini se, niko nije hteo protivrečiti kada je izjavio da su drevni Sumerani, očevi poljoprivrede, leteli na Pluton i njemu bliske planete.

Irački ministar saobraćaja osvaja naslovne strane medija izjavom da su drevni Sumerani, pre više hiljada godina svojim svemirskim letelicama putovali na Pluton. Ministar Kazem Finjan rekao je da je na jugu Iraka, u Dhi Karu, 5.000 godina pre nove ere izgrađen i prvi aerodrom, javlja Independent.

Mnogi novinari našli su se na konferenciji na kojoj je pomenuti ministar ovo izjavio, ali čini sa da mu niko nije hteo protivrečiti.

Sumerani su jedna od najstarijih civilizacija, a živeli su na jugu Mesopotamije, što je danas jug Iraka, razvili su poljoprivredu, a osim toga bavili su se trgovinom, lončarstvo i sličnim zanatima. Na tom je području iskopano je mnoštvo ruševina iz onog doba među kojima i hram Zigurat Ur.Ministar Finjan ovom se izjavom, kažu lokalni novinari, hteo osvrnuti na rad Samuela Kramera, eksperta za sumeransku civilizaciju koji je pisao o mitovima vezanim za ovu civilizaciju kao i za njihovo poimanje Sunčevog sistema. U istoj izjavi, Finjan je navodno rekao i kako su svi anđeli - upravo Sumerani.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track