Kanibal želi operaciju želuca, hoće da smrša!

Skandal u Britaniji

Kanibal želi operaciju želuca, hoće da smrša!

Planeta -
Grejem Fišer, koji je ubio dve žene i jednu od njih pojeo, čeka na intervenciju o trošku države jer hoće da smrša

LONDON - Želi da bude mršav.Britanac Grejem Fišer (39), serijski silovatelj i kanibal, nalazi se na listi čekanja za operaciju smanjenja želuca jer hoće da smrša! Čovek koji je ubio dve žene i jednu od njih pojeo težak je 140 kilograma, a ugojio se u zatvorskoj bolnici Brodmur u Berkširu jedući previše čokolade, torti i čipsa. Operacija koja će mu smanjiti apetit košta skoro 9.000 evra, a platiće je država.

Jedan od bolničara izjavio je za britanske medije da je skandalozno to što će država dozvoliti da trošak za hiruršku intervenciju kanibala snose građani koji plaćaju porez.

- On nije pokazao nikakvu milost prema žrtvama. Njegova odluka da pojede sve što vidi samo potvrđuje to da čovek nema nikakvu samokontrolu. Nalazimo se usred recesije, tako da operacije smanjenja želuca treba da se rade samo onima koji to zaista zaslužuju - naveo je bolničar.

Inače, serija Fišerovih stravičnih zločina počela je još 1991, kad je silovao četrdesetogodišnju ženu u njenom stanu u Bromliju u Kentu. Tada nije uhvaćen, tako da je nastavio sa zločinima i ubio dve žene 1998. U januaru te godine Kler Lečford (40) nađena je mrtva u svom stanu u Hejstingsu, a telo Beril O’Konor otkriveno je u njenom domu u blizini kuće prve žrtve osam dana kasnije. Obe žene su zadavljene pa zapaljene, a Fišer je odsekao meso s ruke Lečfordove i pojeo ga. Uhvaćen je tek u maju 1998, kad je uz pretnju nožem seksualno napastvovao dve španske studentkinje u Istbornu. Godine 2008, dok je bio u zatvorskoj bolnici Brodmur zbog seksualnih napada, priznao je ubistva dve žene. Dobio je doživotnu kaznu zatvora s pravom izlaska na uslovnu slobodu posle 21 godine.

Žrtve Beril O’konor i Kler Lečford, čiju je ruku fišer pojeo
Žrtve Beril O’konor i Kler Lečford, čiju je ruku fišer pojeo

Majka žrtve besna

Džojs (88), majka ubijene Kler Lečford, bila je besna kad je saznala da će ubica njene ćerke biti operisan o trošku države.

- Strašno je to što on ima povlašćen tretman. Nema dana da ne pomislim na Kler. To neću preboleti dok sam živa - navela je Džojs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track