ZAHAROVA ODBRUSILA RUTEU Stav Holandije da su ruski podaci o padu MH17 nebitni je apsurd na kvadrat!
Foto: Profimedia

Apsurd

ZAHAROVA ODBRUSILA RUTEU Stav Holandije da su ruski podaci o padu MH17 nebitni je apsurd na kvadrat!

Planeta -

Star zajedničkog istražnog tima za utvrđivanje uzroka obaranja MH17 u istočnoj Ukrajini o nebitnosti podataka ruske radarske kontrole su "apsurd na kvadrat", izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je podsetila na izveštaje medija da je premijer Holandije Mark Rute pozvao Rusiju da što aktivnije sarađuje sa njegovom zemljom u istrazi obaranja malezijskog "boinga"“ na nebu iznad Ukrajine i izjavio da Moskva treba da "zaustavi širenje apsurda o kvalitetu istrage".

(VIDEO) TIM ISTRAŽITELJA: MH17 oborio BUK koji je došao iz Rusije i zatim se tamo vratio

"Apsurd je nekoliko meseci ne uključivati Maleziju u zajedničku istražnu grupu i ne dozvoljava ekspertima da dođu na mesto obaranja aviona pod izgovorom njihove bezbednosti", odgovorila je Zaharova premijeru Holandije. "A apsurd je i to što nisu sakupljeni svi delovi olupine, nego su ostavljeni da nekoliko meseci trule na poljima", dodala je Zaharova.

"I, naravno, apsurd je ne prijaviti Savetu bezbednosti o napretku istrage, izmišljajući svoje oblike izveštavanja. A smatrati nebitnim podatke objektivne ruske radarske kontrole, to je apsurd na kvadrat", napisala je u Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

RUSKO MINISTARSTVO UZVRAĆA: Istražitelji su dozvolili Ukrajini da fabrikuje dokaze o MH17

Putnički avion "boing 777" kompanije "Malezija erlajnz", koji je leteo na liniji MH17 iz Amsterdama u Kuala Lumpur, pao je 17. jula 2014. na istoku Donjecke oblasti. U nesreći je poginulo svih 283 putnika i 15 članova posade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track