ABAS POSLE PREGLEDA VRAĆEN KUĆI: Sve je ok, napuštam bolnicu u dobrom zdravlju
Foto: AP, 18.02.2016.

Blaga kriza

ABAS POSLE PREGLEDA VRAĆEN KUĆI: Sve je ok, napuštam bolnicu u dobrom zdravlju

Planeta -

Palestinski predsednik Mahmud Abas (81) pušten je popodne iz bolnice u Ramali nakon što su testovi pokazali da je njegovo zdravstveno stanje dobro, iako je danas osetio iscrpljenost i bolove u grudima dok je radio u svom kabinetu.

Abas je brzo prenet u bolnicu, po preporuci specijaliste za srce Muhameda al-Batravija da bi se testirao. Lekar je rekao da je Abas podvrgnut čitavom nizu rutinskih testova, uključujući srčanu kateterizaciju, proceduru koja može da ustanovi i tretira srčane probleme i da sve izgleda normalno.

"Njegove arterije izgledaju odlično i nema potrebe da ostane u bolnici", rekao je Al- Batravi.

Nekoliko sati kasnije Abas je izašao iz bolnice mašući ljudima kojim su došli da mu požele brz oporavak ali nije odgovarao na pitanja novinara koji su se interesovali kako se oseća, prenela je agencija Asošiejtid pres.

Nešto ranije je ipak rekao za državnu palestinsku televiziju da je sve prošlo dobro.

"Imao sam kateterizaciju. Sve je OK. Napuštam bolnicu u dobrom zdravlju. Hvala medicinskom timu bolnici," rekao je on.

Palestinski predsednik puno puši i gojazan je, a pre dve godine lečen je od raka prostate i ugradjen mu je stent zbog blokade arterije.

Abas je tokom godina ignorisao pozive da odredi naslednika, zbog čega se očekuje oštra borba za vlast ako ne bude sposoban da vlada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track