(VIDEO) SREĆNO I DUGOVEČNO: Vladimir Putin radno proslavlja 64. rođendan
Foto: Profimedia

Biće slavlja u Kremlju

(VIDEO) SREĆNO I DUGOVEČNO: Vladimir Putin radno proslavlja 64. rođendan

Planeta -

Vladimir Vladimirovič za danas ima zakazano nekoliko važnih telefonskih poziva, a uveče će biti sa porodicom i bliskim prijateljima, potvrđeno u Kremlju

MOSKVA - Vladimir Vladimirovič Putin, predsednik Rusije, danas će napuniti 64 godine, a rođendan će, kako je potvrđeno u Kremlju, provesti radno. Dmitrij Peskov, Putinov portparol, potvrdio je da će predsednik rođendan provesti u svom kabinetu, gde ima važne obaveze.

PUTIN SLAVI 64 ROĐENDAN: Ovo su najneverovatniji pokloni koje je ikada dobijao

Za razliku od prethodnih godina, Putin će ostati u Moskvi i neće ići u avanturu u Sibir.

- Predsednik Vladimir Putin danas će biti na radnom mestu, ima zakazano nekoliko vrlo važnih međunarodnih telefonskih razgovora - rekao je Peskov.

[aputanje... Putin i Bil Klinton
[aputanje... Putin i Bil Klinton

Putinov blizak saradnik je otkrio i da za uveče nije planirana nikakva spektakularna žurka:- Uveče će predsednik biti sa porodicom i bliskim prijateljima.

Inače, predsednik Rusije je poznat kao pasionirani ljubitelj avanture. On je 63. rođendan proslavio u Sočiju, na obali Crnog mora, gde je odigrao partiju hokeja sa ekipom večernje hokejaške lige. Naravno, Putinov tim je pobedio 15:10.

Saradnja... Putin i Džordž Buš
Saradnja... Putin i Džordž Buš

Pre dve godine, Putin je posle posle dužeg vremena uzeo slobodan dan za svoj rođendan. Otputovao je u Sibir, gde je šetao devet kilometara.

Podsećamo, Putin je na vlasti od 2000. On će posle novembarskih izbora u SAD dočekati i četvrtog šefa Bele kuće, posle Bila Klintona, Džordža Buša i Baraka Obame. Putin je mnogo spremniji da pokaže moć od kolega u Vašingtonu.

Ledeni pogledi... Putin i Barak Obama
Ledeni pogledi... Putin i Barak Obama

Spoljni neprijatelj- Za Putina i većinu ruskog rukovodstva svet je igra s nultom sumom - jedan igrač gubi u meri u kojoj drugi igrač dobija - objašnjava Endrju Vajs iz Karnegijeve zadužbine za mir.

Republikanac poručioTRAMP: NITI GA VOLIM, NITI GA MRZIMDonald Tramp ponovo je odbacio navode svojih rivala da je previše blizak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.- Ljudi kažu da Donald Tramp voli Putina. Ne volim ga, ne mrzim ga, videćemo kako će to funkcionisati. Možda će naš odnos biti i nešto između - kazao je Tramp na skupu u Las Vegasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track