NAJBOGATIJI MONARH NA SAMRTI: Naslediće ga sin koji je pudlicu proglasio za komandanta avijacije!
Foto: AP

Mora na dijalizu

NAJBOGATIJI MONARH NA SAMRTI: Naslediće ga sin koji je pudlicu proglasio za komandanta avijacije!

Planeta -

Zdravlje ostarelog tajlandskog kralja Rame IX (86), koji boluje od Parkinsonove bolesti, nije stabilno, javili su državni mediji.

U javnosti ga niko već mesecima nije video, a službena saopštenja govore kako se monarh sprema na hemodijalizu, koja se najčešće sprovodi kada dođe do zastoja rada bubrega.

Iako im to nije običaj, vlasti su unazad nekoliko meseci pustili u javnost veći broj saopštenja u vezi sa kraljevim zdravstvenim stanjem, očito pripremajući narod na njegovog naslednika.

A naslednik, princ Maha, najblaže rečeno, voli ekstravaganciju i najpoznatiji je po svom dekadentnom načinu života.

Tako je poznato da princ obožava svoju pudlicu Fo Fo, pa joj priređuje i skupocjene proslave rođendana po luksuznim hotelima u Bangkoku. Njegova supruga princeza Srirasami sledi Mahu u ludostima pa se na sad već slavnom snimku od pre par godina može videti kako paradira odevena samo u tange dok se gosti iz Fo Foine posude za hranu!?

Kako je prošlo svega pola godine od državnog udara koji je izvela vojska, mnogi su u strahu od onoga što im pripremaju princ Maho i njegova supruga koja je, inače, američkom ambasadoru priznala kako njihova obožavana pudlica ima i čin komandanta vazdušnih snaga.

Najbogatiji monarh

Kralja Bumibol Adulajadedž, koji ima najduži vladarski staž od svih svetskih suverena (više od 60 godina) mnogi Tajlanđani smatraju polubožanstvom.

Foto: AP
Foto: AP

Inače, Na Tajlandu je kraljevska porodica zaštićena jednim od najstrožih zakona na svetu. Za uvredu kralja Bumibola Aluduljadeža, kraljice, prestolonaslednika ili regenta zaprećena je kazna do 15 godina zatvora.Tajlandski kralj Bumibol je, sa bogatstvom od 30 milijardi dolara, najbogatiji suveren na svetu.

(EPK/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track