KONAŠENKOV ODGOVORIO NA PROZIVKE: Gde je Britanija bila kada je Islamska država osvajala Siriju
Foto: Profimedia

Borba protiv terorizma

KONAŠENKOV ODGOVORIO NA PROZIVKE: Gde je Britanija bila kada je Islamska država osvajala Siriju

Planeta -

Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov izjavio je da su poznati rezultati akcija ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji, ali po njemu nije jasno šta je tamo postigla Velika Britanija.

Konašenkov reagovao na raniju izjavu britanskog ministra odbrane Majkl Falona za Bi-Bi-Si u kojoj naveo da je Rusija „odlučna da produži građanski rat u Siriji" i da Moskva treba da se „pozove na odgovornost“ za svoje postupke u Alepu.

Falon je optužio Moskvu da je odbila partnerstvo sa Zapadom i okarakterisao Rusiju kao „agresivnu“.„

"Britanski ministre odbrane, pre nego što se upustite u neubedljive argumente u vezi sa navodnom odgovornošću Rusije za situaciju u Siriji, a posebno u Alepu, treba da razmislite šta je sama Velika Britanija uradila u ovoj nesrećnoj zemlji?“", izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane.

Alep, Foto: Reuters
Alep, Foto: Reuters

Konašenkov je zatražio od Falona da kaže koliko naselja se vratilo mirnom životu zahvaljujući Velikoj Britaniji, koliko kilograma humanitarne pomoći je London poslao Sirijcima i koliko kvadratnih metara teritorije Sirije je oslobodio od terorista.

"„I gde je bila Velika Britanija kada je Islamska država došla skoro do obale Sredozemnog mora i zamalo pretvorila Siriju u teroristički kalifat, kao što se desilo vašim naporima u Libiji?“", dodao je Konašenkov i postavio pitanje „koga treba pozvati na odgovornost za stvaranje Islamske države i ogranka Al Kaide - Nusra fronta?“

BRITANCI OPTUŽILI RUSE ZA RATNE ZLOČINE U SIRIJI: Zaharova im je oštro odgovorila

NIŠTA OD PRIMIRJA U SIRIJI: Rusi dali veto na francusku rezoluciju, SB UN odbacio ruski predlog

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track