(VIDEO) TUGA: Policija moli građane da dođu na sahranu bebe za kojom niko ne tuguje
Foto: Profimedia

Napustili je

(VIDEO) TUGA: Policija moli građane da dođu na sahranu bebe za kojom niko ne tuguje

Planeta -

Sledećeg utorka na groblju Volverkot u Velikoj Britaniji trebalo bi da bude sahranjena tek rođena devojčica čije su beživotno telo roditelji ostavili uz stazu jednog parka u Oksfordu.

Uprkos naporima, policija nije uspela da pronađe majku mrtvorođenčeta, ali je slučaj toliko ganuo policajce da nemaju nameru da dopuste da se na sahrani niko ne pojavi. Umesto toga, detektiv Džim Holms bebi je dao ime Raihana, u prevodu rajski cvijet, a zatim je pozvao građane da dođu da devojčicu isprate na poslednji počinak.

"I sam imam dvoje dece i znam koliko je teško dati detetu ime. U ovakvim okolnostima ono je još važnije, jer to je jedino što će pisati na njenom nadgrobnom spomeniku. Svaka smrt je teška, ali s dečijom se mnogo teže nosimo.

Zato molim javnost - dođite na sahranu", rekao je detektiv, uputivši pritom i poslednji očajnički poziv roditeljima bebe da se odazovu.

"Čitava zajednica saoseća se sa ovom tragedijom i majkom malene Raihane", dodao je Holms, koji je punih osam meseci pokušao da pronađe porodice devojčice. Mrtvorođenče je pronađeno još u februaru u vrećici skrivenoj u grmlju nedaleko od staze u jednom od parkova.

Uprkos dosadašnjim apelima, niko od članova porodice dosad se policiji nije javio, a iskusnog detektiva pogodila je činjenica da za bebom, čini se, niko ne tuguje.

"Majci želim da poručim da su joj naša vrata još uvek otvorena i neće upasti ni u kakve probleme ako nam se javi", poručio je Holms putem lokalnih medija.

NIJE IMAO PORODICU, UMRO JE SAM: Ali, na njegovu sahranu je došlo 1.000 ljudi koje nije poznavao

(The Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track