RUSIJA ĆE BITI SPREMNA ZA AMERIČKI NAPAD Rjabkov: Moskva je upozorena na pretnje iz Vašingtona!
Foto: AP

Tenzije se ne smiruju

RUSIJA ĆE BITI SPREMNA ZA AMERIČKI NAPAD Rjabkov: Moskva je upozorena na pretnje iz Vašingtona!

Planeta -

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov rekao je da je Moskva upozorena na američke pretnje i da Rusija neće biti uhvaćena nepsremna za hakerski napad SAD.

"Moskva neće biti uhvaćena nespremna. Upozoreni smo na organizovane hakerske napade iz Amerike", rekao je Rjabkov a prenosi Intefaks.

Podsetimo, Potpredsednik SAD Džo Biden izjavio je u petak za NBC Nevs kako je Vašington spreman da odgovori na hakerske napade koje navodno sprovodi Rusija i dizajnirane da ometaju predstojeće američke izbore.

"Zašto još nismo poslali poruku Putinu?", upitao je Bajdena Čak Tod, domaćin emisije u kojoj je gostovao.

"Mi šaljemo poruku '', rekao je Bajden. 'Imamo za to kapacitete i ..."'' On će to znati? ", Prekinuo ga je voditelj pitanjem.

"Putin će znati. To će se dogoditi kada mi odlučimo i pod okolnostima koje će imati najveći uticaj", odgovorio je američki potpredsednik.

"Činjenica je da američka nepredvidljivost i agresija nastavljaju da rastu, a takve pretnje protiv Moskve i vođstva naše zemlje su bez presedana jer je pretnju najavio američki potpredsednik '', rekao je tim povodom Dmitrij Peskov za RIA Novosti, a prenosi Raša Tudej.

"Naravno, s obzirom na takav agresivan istup, moramo preduzeti mere kako bi zaštitili svoje interese, nekako se zaštititi od rizika '', rekao je portparol Vladimira Putina Dmitrij Peskov te dodao da je '' takva nepredvidljivost opasna za ceo svet ''.

(EPK/Interfaks)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja