Najnovije vesti

TRAMP ODBRUSIO MIŠEL OBAMI Sad hvališ Hilari, a pre par godina si rekla da je nepodobna za Belu kuću
Foto: AP/Reuters

Prepucavanja

TRAMP ODBRUSIO MIŠEL OBAMI Sad hvališ Hilari, a pre par godina si rekla da je nepodobna za Belu kuću

Planeta

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp napao je prvu damu Mišel Obamu rečima da je "zalaganje za njegovu rivalku jedino što ona radi", a ujedno ju je optužio da je 2007. godine dovela u pitanje podobnost Hilari Klinton za trku za Belu kuću

"Vidim koliko Mišel Obama voli Hilari. Ali, zar nije ona ta koja je prvobitno za nju rekla da, ako ne može da se brine ni o svojoj kući, onda ne može ni o Beloj kući, niti o zemlji", rekao je Tramp na skupu u Severnoj Karolini.

Njujorški biznismen je time komentarisao opasku koju je Mišel Obama iznela 2007, tokom predizborne kampanje svog supruga, čija je Hilari Klinton u tom trenutku bila protivkandidtinja. Mišel Obama je 2007. godine izjavila da "ako ne možete da vodite sopstvenu kuću, onda sigurno ne možete da vodite ni Belu kuću", navodi BBC.

Neki kritičari su se pitali da li je tadašnja primedba Mišel Obame bila usmerena na odnose Hilari Klinton sa suprugom, bivšim predsednikom Bilom Klintonom, ali je Obamin predizborni tim tada tvrdio da se primedba uopšte nije odnosila na Klintonove, već na roditeljske muke Obaminih tokom kampanje.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

U međuvremenu, Hilari Klinton je juče, na svom predizbornom skupu u Klivlendu u Ohaju, optužila Trampa da će ugroziti demokratiju ako ne prihvati izborni rezultat.

Dva predsednička kandidata će u narednih 18 dana, koliko je ostalo do izbora u SAD, nastojati da širom zemlje ubede još neodlučne glasače, pa se očekuju brojni skupovi u ključnim državama kao što su Ohajo, Severna Karolna, Florida i Pensilvanija.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...