RUSI OPET LJUTI: Zapamtićemo SAD-u antiruski stav o posmatračima na izborima
Foto: AP 3 April 2014

Sukob se nastavlja

RUSI OPET LJUTI: Zapamtićemo SAD-u antiruski stav o posmatračima na izborima

Planeta -

Moskva je danas dodatno pojačala sporenja sa Vašingtonom oko pokušaja Rusije da pošalje posmatrače na američke predsedničke izbore, optuživši SAD da su zauzele "antiruski" stav.

Rusija je objavila da pokušava sa pošalje svoje posmatrače u više američkih država kako bi nadgledali glasanje koje se održava 8. novembra, ali da je im do sada odbijana akreditacija, navodi AFP.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov je u izjavi za državnu agenciju RIA Novosti optužio zvaničnike SAD da se pitanjem posmatrača bave u "apsolutno antiruskom tonu".

"Ukoliko smo lišeni ove mogućnosti (slanja posmatrača) iz političkih razloga, mi ćemo doneti sopstvene zaključke. Naše američke kolege ne bi trebalo da računaju da ćemo mi jednostavno na to zaboraviti", rekao je Rjabkov, optuživši američku stranu da je iznosila "neprihvatljive izjave".

AFP podseća da je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi juče opužio Moskvu za "PR trik" i negirao da postoje bilo kakvi federalni propisi zbog kojih bi ruski posmatrači bili odbijeni. Kiribi je istakao da Rusija nije želela da pristupi posmatračkoj misiji Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track