Najnovije vesti

TRAMP: Hilarin plan za Siriju dovešće do Trećeg svetskog rata!
Foto: Reuters

Uveren

TRAMP: Hilarin plan za Siriju dovešće do Trećeg svetskog rata!

Planeta

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je danas da bi plan Hilari Klinton za Siriju "doveo do Trećeg svetskog rata" zbog potencijala za konflikt sa vojnim snagama Rusije koja raspolaže nuklearnim oružjem.

Tramp je u intervjuu za Rojters rekao da je poraz Islamske države veći prioritet nego da se ubedi sirijski predsednik Bašar al Asad da se povuče, umanjujući na taj način značaj cilja koji američka politika već dugo ima.

Tramp je kazao da bi Klintonova mogla uvući SAD u svetski rat svojim agresivnijim stavom prema rešavanju konflikta u Siriji. Klinton je pozvala na uspostavljanje zona zabranjenog leta i "bezbednih zona" na terenu kako bi zaštitila one koji nisu uključeni u borbe, podsetio je Rojters.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Neki analitičari strahuju da bi zaštita tih zona mogla dovesti SAD u direktan konflikt sa ruskim avionima lovcima, navodi britanska agencija.

"Ono što bi trebalo da uradimo je da se fokusiramo na IS. Ne bi trebalo da se fokusiramo na Siriju", kazao je Tramp. "Završićemo u Trećem svetskom ratu zbog Sirije ako budemo slušali Hilari Klinton", dodao je Tramp.

Bašar al Asad, Foto: Reuters
Bašar al Asad, Foto: Reuters

On je ocenio da je Asad sada mnogo snažniji nego što je bio pre tri godine. On je dodao da je manje važno naterati ga da ode sa funkcije od toga da se porazi IS.

Tramp se, između ostalog, zapitao i kako će Klintonova pregovarati sa ruskim liderom Vladimirom Putinom nakon što ga je demonizovala. On je takođe okrivio predsednika Baraka Obamu za pogoršanje odnosa sa Filipinima dok je na vlasti u toj zemlji novi predsednik Rodrigo Duterte.

Tramp se požalio i na odsustvo jedinstva Republikanaca koji bi stali iza njegove kandidature i kazao da bi lako pobedio na izborima kada bi ga lideri te partije podržali.

"Da imamo jedinstvo u stranci, ne bismo mogli da izgubimo ove izbore od Hilari Klinton", rekao je Tramp.

OTKRIVAMO KO SU LJUDI KOJI ĆE IZABRATI PREDSEDNIKA SAD Od njih zavisi! Oni odlučuju o šefu Bele kuće

TRAMP ODBRUSIO MIŠEL OBAMI Sad hvališ Hilari, a pre par godina si rekla da je nepodobna za Belu kuću

(FOTO) OKRŠAJ I NA AERODROMU: Ovako su se mimoišli avioni Hilari i Trampa

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...